Трима разбиха каса с 30 000 лева
Трима разбиха каса с 30 000 лева / Пресцентър МВР

Трима мъже са задържани за кражба на метална каса с 30 000 лева от офис на магазин за хранителни стоки на ул."Михалаки Георгиев" в Пловдив. Те са криминално проявени. Два от тях на възраст 45 и 23 години са баща и син от Велкико Търново, а третият е на 31 години от София. Те са влезли с взлом в обекта, като са заглушили сигнално-охранителната техника на магазина, съобщи за Дарик старши комисар Тодор Чонов, директор на пловдивската полиция.

Извършен е обиск в апартамент в Пловдив. Иззети са мобилни апарати със сим карти, преносими компютри и огромни количества инструменти и пособия за разбиване и взломяване, портативни радиостанции, т.нар. тапи за заглушаване на СОТ, щанги тип „кози крак". Намерена е и половината от сумата-15 000 лева, която е била в касата.

Тримата мъже са задържани в ареста за 72 часа. Единият от тях е обявен за общодържавно издирване и има влязла в сила присъда за кражби и наркотици. Според директорът на пловдивската полиция става въпрос за серийни извършители на кражби.  В момента се установява броят им. Работата по случая продължава.

Пловдивската районна прокуратура ще поиска постоянен арест за двама от задържаните. На 45-годишния мъж от Сливен е повдигнато обвинение за кражба в условията на опасен рецидив, като е установено, че същият е бил обявен за общодържавно издирване за изпълнение на влязъл в сила съдебен акт, с който е осъден на лишаване от свобода. В тази връзка той е предаден на компетентните органи за изпълнение на наложеното му наказание.