Трета жертва в рудник “Ерма река”
Трета жертва в рудник “Ерма река” / dariknews.bg/ Архив

41-годишен мъж от село Войкова лъка, община Рудозем е загинал на място след злополука в рудник "Ерма река", участък "Гюдюрска". Инцидентът е станал малко преди 2 часа тази нощ, съобщават от полицията. Работникът е бил електроизвозвач в рудника. По време управление на влакова композиция при извозване на руда, две от вагонетките дерайлирали. Мъжът е починал при опит да ги намети върху релсите.

Местопроизшествието е посетено от оперативна група на РУП - Златоград и е извършен оглед. По случая е образувано досъдебно производство. Причините за смъртта на 41-годишния мъж са в процес на изясняване. Тялото на починалия е откарано в МБАЛ - Смолян за извършване на аутопсия. Уведомена е Инспекцията по труда в Смолян.

За тази година това е третият случай на починал миньор в рудник „Ерма река".  На 15 февруари 41-годишен миньор загина при трудова злополука. По време  на работа се е откъснало парче скала, което е затиснало левия крак на работника от златоградското село Пресока, вследствие на което мъжът е получил контузно-разкъсни рани и фрактури на крака. Той е откаран за лечение в МБАЛ - Смолян, където по-късно умира.

На следващия ден в рудника загива и 48-годишен мъж от село Дрангово. Той е бил началник смяна в участък "Андроу". Миньорът е навлязъл на около 350 метра в участъка да нагледа работата на колегите. Със стъпването му на рудната лента в блока под земята, от тавана внезапно пада скален руден къс, който го убива на място.