Треньорът Кирил Танев: Билки за спортисти гонят стреса и повишават либидото
Треньорът Кирил Танев: Билки за спортисти гонят стреса и повишават либидото / Cvetitaherbal.com
Кирил Танев пред Дарик
84121
Кирил Танев пред Дарик
  • Кирил Танев пред Дарик

Напрегнатото ежедневие, липсата на спорт и лошата храна, са причините заради които хората са все по-изморени и потиснати, без енергия и желание за работа, както и със занижено либидо, а тези реакции са резултат от активизирането на хормона на стреса - кортизол. Това обясни в ефира на Дарик треньорът в най-успешната онлайн треньорска платформа - BodyConstructor и един от най-популярните и признати специалисти в сферата на суплементирането в България - Кирил Танев.

По думите му именно повишеният хормон на стреса активизира спада на тестостерона при мъжете и естрогена при жените.

„Когато един мъж започне да получава спад на нивото на тестостерона, то е видимо – от една страна започва да трупа мазнини в областта на корема и талията, губи енергия и самочувствие, а от друга страна либидото му спада.  За да се предпазим от този ефект, вследствие на стресовото ежедневие, освен да се храним здравословно, е добре да приемаме и натурални билкови екстракти“, обясни специалистът.

Като подходяща билка, която понижава хормона на стреса, а в същото време повишава тестостерона, Кирил Танев посочи българската билка Трибулус Терестрис или известна още като билката Бабини зъби.

Той обърна внимание на това, че в момента пазарът е залят от много подобни продукти, но масово производителите смесват билката с други вещества и залагат на количеството, а не на качеството. Именно затова той препоръча течните билкови екстракти на Cvetita Herbal, които по думите на специалиста предлагат тотален екстракт.

„Използвал съм много от наличните продукти на пазара, но аз и клиентите ми видяхме резултат и огромна разлика единствено от течния продукт „Трибулус Макс“ на Cvetita Herbal, бе категоричен Кирил Танев.

Той обясни, че максималният ефект на билката действа при прием между 30 и 40 дни. След този период е добре да се направи почивка от 2 седмици, защото организмът се пренасища.

Билката е подходяща за прием и от жените, които имат проблем със зачеването, като спомага и за облекчаване на менструалните болки и по естествен начин регулира мастната обмяна в борбата с излишните килограми.

Друга магическа билка, която по естествен начин учи тялото ни да се справя със стреса, липсата на енергия и депресивните състояния, Кирил Танев посочи Левзеята в течен вариант, предлагана от Cvetita Herbal.

„Тази билка работи за подобряване както на физическото, така и на психическото ни здраве и отново по напълно естествен начин – без странични ефекти и зависимости“, категоричен бе експертът.

Кирил Танев съветва преди да закупим даден продукт, да се консултираме със специалист за плана на прием, тъй като той е не по-малко важен от качеството на екстрактите и напомни, че максимален ефект се постига в съчетание с прием на качествена храна.

/Цялото интервю с Кирил Танев, може да чуете в прикачения аудио-файл/