Трагичен Локомотив Пд, губи от Мездра с 0:2
Трагичен Локомотив Пд, губи от Мездра с 0:2 / plovdiv24.bg
Локомотив Мездра победи с 2:0 Локомотив Пловдив, при това като гост, в среща от 12-я кръг на А група. Така новакът в елита записа пълен успех срещу съименниците си през есенния полусезон, след като би и Локо София преди две седмици. Пловдивското Юве от своя страна изигра най-слабия си мач за първенство до момента и с нищо не показа, че се измъкна от налегналата го криза. С днешното поражение „смърфовете” вече са в зоната на изпадащите.

Домакините от Пловдив владееха инициативата на срещата само в първите 15-20 минути, след което гостите се окопитиха и заиграха в своя стил, което не след дълго им донесе успех. Младият талант на Локо Мз Милчо Макенджиев откри резултата в 24-та минута, когато Илия Илиев центрира от ъглов удар, защитата на пловдивския тим не успя да изчисти добре топката, която попадна в Макенджиев, оставен непокрит стреля по земя.

След като получиха попадение във вратата си, „смърфовете” започнаха да поглеждат към вратата на своите гости, но опитите на Тодоров, Делибашич и Даксон бяха неуспешни.

След почивката наставникът на Локо Пд Аян Садъков се опита да промени ставащото на терена, като пусна в игра Заков и Горанов. Вместо домакините да изравнят обаче, гостите увеличиха преднината си. В 70-та минута Илия Илиев направи самостоятелен пробив през центъра на защитата на домакините, остана очи в очи с Акалски, стреля и след рикошет в крака на Милиев топката влезе във вратата.

Домакините имаха числено предимство цели 10 минути, след като Страти Илиев получи доста неразбран жълт картон в край на мача, но така и не го оползотвориха.

След този 12-ти кръг, Локо Пд е на 14-то място с 10 точки и същия актив като най-върлия си враг Ботев. Локо Мездра пък се изкачва нагоре и вече е на седма позиция със 17 точки.