Тодор Петков: Министерството на Емел Етем отказа помощ за укрепване на Античния
Тодор Петков: Министерството на Емел Етем отказа помощ за укрепване на Античния / netinfo
Министерството на държавната политика по управление на кризи е отказало да отпусне средства за укрепване на пропадащата подпорна стена на Античния театър, затова областната управа е внесла проекта за 68000 лева в Министерство на културата. Това съобщи днес областният управител Тодор Петков, след като министър Стефан Данаилов обеща 200000 лева за подсилване на подпорите и за ремонт на театъра. Половината от тях ще бъдат заделени веднага от икономиите на ведомството, за да започнат спешните мероприятия през лятото.

Още тази седмица пък ще бъде възложено изработване на нови дунапренови възглавници за каменните пейки, съобщи Петков. Недостигът и лошото състояние на старите постелки налага спешната им подмяна.

Отваряне на най-древният вход на Античния театър – откъм Музикалната акдемия, предлага Областния управител. Този подстъп към амфитеатъра не е използван досега, а би облекчил значително посетителите. За реализацията на тази идея са необходими над 100 хиляди лева, за събирането на които Петков смята да се обърне към пловдивчани, милеещи за града.

Подробности чуйте в прикачения файл 

Информация на Даниела Ковачева