Седмица на движението
Седмица на движението / netinfo
Инициативата MOVE Week Пловдив излиза от центъра и ще обиколи няколко парка в кварталите на града като част от програмата на Пловдив – Европейска столица на културата 2019. Седмото издание на кампанията ще се проведе от днес до 3 юни в четири градски парка, в които организаторите от BG Бъди активен ще организират поредица от информационни събития, представящи ползите от физическата активност.
 
Предвидени са и демонстрации, които ще насърчават хората да бъдат активни по-редовно. Събитията ще се проведат от 17:30 до 20:00 часа днес в Парк „Белите брези“, Район Южен; утре в парк „Ружа“, Район Западен; 30 май в парк „Бунарджик“, Район Централен; 31 май в Младежки център, Гребна база.
 
Събитията, част от „Седмица на физическата активност и спорта MOVE Week“, са насочени към всички граждани, независимо от пол, възраст и социален статус. Очакват ги различни дейности на открито, обвързани със спорт и физическа активност, както и отворени тренировки в различни фитнес и спортни клубове. Тази година участие в MOVE Week ще вземат над 30 населени места, а програмата в Пловдив ще е една от най-богатите. Пловдив е един от първите градове, включили се в инициативата от самото й начало.
 
Кулминацията на седмицата ще бъде MOVE Weekend в Градската градина, който ще се състои от петък до неделя ( от 1 до 3 юни) с тридневна програма, която дава възможност на всеки да намери най-подходящата за себе си физическа активност. Петъчната вечер е посветена на танците. Целият съботен ден ще е движение. Спортни клубове от града ще показват дейностите с демонстрации на Виенския павилион и Пеещите фонтани от 17:00 до 20:00 часа.
 
Уикендът ще приключи с градски куест в неделя. Това е събитие, което е за всеки и цели да покаже, че да се движиш е забавно. Участието може да бъде индивидуално и групово, като всеки от участниците ще получи карта със задачи.
 
Пълната програма за събитието може да откриете тук: http://www.bgbeactive.org/vashiat-klub-v-moveweek-plovdiv/