Дани Каназирева
Дани Каназирева / Дани Каназирева, личен архив
Среща с  ръководителя на проекта за подобряване на градската среда между бул. „Княгиня Мария Луиза“ и „Марица юг“ ще поискат от "Съюз за Пловдив“  в ОбС. Съветниците са получили сигнали на граждани за некачествено строителство в района. 

Според тях, проблемите са няколко. "В проекта не е предвидена рехабилитация на водопроводната и канализационна система и на места се разкопава новата настилка заради аварии на водопровода. Част от улиците няма изобщо да бъдат ремонтирани въпреки голямата инвестиция от 20 млн. лв. Това са ул. „Неофит Бозвели“, чийто ремонт свършва до ул. „Марагидик“, а оттам на север остава разбит калдъръм, кал и прах, ул. „Александър Пушкин“, ул. „Драгоя Божилов“, ул. „Страхил“, ул. „Ивац Войвода“ и ул. „Райно Попович“, подчертават от "Съюз за Пловдив".

Те допълват, че има опасност целият квартал да се озове под вода, защото канализационните шахти са пълни с боклуци след т.нар. ремонти.

"На ул. „Панайот Пипков“ нивото на пътното платно е повдигнато с 20 см. Наклонът на тротоара до Пловдивската духовна семинария е толкова голям, че отсрещните къщи и дворове ще бъдат заляти при по-силен дъжд. На повечето улици височината на тротоара е толкова ниска, че при един порой целият квартал ще е под вода. На всичкото отгоре, нови тротоари се разбиват, за да се прокарат подземни комуникации и да се изградят шахти.

Недоволството на живеещите в квартала има още едно основание – ремонтите продължават повече от половин година и през това време улиците остават разкопани. Това е още едно доказателство за лошата организация и липсата на контрол и всичко това е за сметка на хората, които изпитват огромни затруднения", заяват още от "Съюз за Пловдив".

Проектът се изпълнява от август 2018 г. и е на стойност над 20 млн. лв. Безвъзмездната финансова помощ е осигурена по Оперативна програма „Региони в растеж“.