Съдът решава за споразумението на Жоро Главата с прокуратурата
Съдът решава за споразумението на Жоро Главата с прокуратурата / Dariknews.bg

Пловдивският районен съд ще гледа споразумението сключено между Георги Славов-Жоро Главата и Пламен Иванов и прокуратурата,  да им бъде наложено наказание, в размер на 1 година и 6 месеца лишаване от свобода условно с 3 години изпитателен срок.

До 10 март трябва да приключи досъдебното производство и да бъде внесен обвинителен акт срещу двамата. На последното заседание, Жоро Главата не се яви. Присъстваше само неговия адвокат Стефан Левашки, според който това е негово право по закон. Пловдивският окръжен съд тогава за пореден път потвърди мерките им за неотклонение, с мотива че  на база предишните обвинения, има основание двамата задържани да останат в ареста.

Славов и Иванов  са обвинени за хулиганство, извършено с особена дързост, пред пловдивското заведение „Бедрум". Срещу Иванов е повдигнато обвинение и за това, че не е спазил законовите изисквания при притежание на пистолет.

Срещу двамата е повдигнато обвинение и за престъпление, извършено на 4 февруари. В конвойната кола те са причинили на Николай Проданов лека телесна повреда.  

Осем души бяха задържани на 10 януари след престрелка пред пловдивския клуб "Бедрум" между групите на Жоро Главата и Владимир Арабаджиев, син на известния хотелиер от Пловдив Ветко Арабаджиев. Стрелбата е станала заради скандал за резервация в заведението. След намесата на служители от СОТ, мъжете били изведени извън заведението, където свадата продължила и прераснала в побой и стрелба с пистолет във въздуха.