Съдът отказа да пусне предсрочно разпространители на амфетамини
Съдът отказа да пусне предсрочно разпространители на амфетамини / netinfo
Пловдивският окръжен съд отказа да пусне предсрочно условно от затвора осъдените за разпространение на 39 килограма амфетамини Тошко Петров и Кирил Янакиев, въпреки че са излежали повече от половината от присъдите си. Останалите 14 лишени от свобода, които бяха предложени от Комисията в затвора, бяха освободени предсрочно и ще посрещнат Великденските празници с близките си. Сред тях е излежалият 18 години затвор за убийство Георги Димитров. На свобода излизат осъденият за кражба на 4 дамаджана със 100 литра ракия Никола Янчев, както и открадналият вещи за 8 лева от Млечна кухня в Асеновград Борис Иванов.

Всяко предложение за предсрочно условно освобождаване задължително да бъде придружено от пробационен доклад, за да се даде възможност на съда да налага пробационни мерки на излизащите от затвора предсрочно, поиска от шефа на затвора Никола Карпаров, председателят на Окръжния съд Сотир Цацаров.

Петима затворници, които са били заловени с наркотици в затвора, ще изтърпяват присъдите си при по по-строг режим. Сред тях е Йосиф Асенов в стаята на който е открита електронна везна за теглене на наркотици.