Съдът гледа жалбите на и. д. кмета на Куклен и бизнес дамата Надежда Минчева
Съдът гледа жалбите на и. д. кмета на Куклен и бизнес дамата Надежда Минчева / снимка: dariknews.bg/архив

Пловдивският апелативен съд ще разгледа днес от 10 часа жалбите на временно изпълняващия длъжността кмет на община Куклен Костадин Павлов и скандалната бизнес дама Надежда Минчева. Миналата седмица Окръжен съд постанови мерки за неотклонение „задържане под стража” за двамата.

Костадин Павлов е обвинен в търговия с влияние, докато е бил и.д. кмет на Куклен. Според прокуратурата той е извършил престъпление във връзка с провеждана от общината обществена поръчка за доставка на хранителни продукти за детско заведение и домашния патронаж в града. Според разследващи Павлов е взел подкуп в размер на 1200 лв. от бизнес дамата Надежда Минчева, за да упражни влияние при вземане на решение от длъжностно лице (член на комисията за провеждане на обществената поръчка), във връзка със службата му.

Надежда Минчева, управител на фирма „Надежда 2000“, стана скандално известна покрай задържането на екскметицата на район „Централен“ Райна Петрова, обвинена в същото престъпление.

Преди 2 години избраният кмет на община Куклен Димитър Сотиров и неговият заместник Иван Апостолов бяха отстранени от длъжност и обвинени в длъжностно присвояване.