Съдия-изпълнител продава спортна зала в Септември
Съдия-изпълнител продава спортна зала в Септември / netinfo
Продават спортна зала в Септември
99950
Продават спортна зала в Септември
  • Продават спортна зала в Септември
Частен съдия-изпълнител продава спортната зала за тенис на маса в град Септември, алармираха общински съветници от БСП. По думите им, ще последва публична продан и на други обществено значими имоти – клубовете на инвалидите, на пенсионерите, сграда на Ловно-рибарското дружество.

Петя Цанкова разказа, че до крайната мярка се е стигнало заради дълг от около 150 000 лева на общината към частна фирма – „Хебър кооп“ за доставки на хранителни продукти, натрупан в последните 2-3 години. Съветниците обявиха, че ще настояват общината да изплати борчовете, за да се спаси сградата, където спортуват десетки деца и младежи.

Малко над 151 000 лева е и началната тръжна цена за залата. Обявление вече има и за Клуба на инвалидите, който е оценен на 29 171 лева. За останалите два обекта все още нямало излезли обявления, така че не се знае за колко ще бъдат предложени на евентуални купувачи.

Според Цанкова спортната общината е останала почти без имоти, а залата е последната нормална и все още функционираща сграда.