/ община Стара Загора
Община Пловдив започва строителството на нова детска ясла с млечна кухня в район "Централен", съобщи кметът на Пловдив Здравко Димитров, след като бе подписан договор за проектиране и изграждане на детското заведение с представител на избраната фирма изпълнител.

Детската ясла ще бъде изградена на инженеринг като срокът за проектиране е 90 дни, а за изграждане е 500.

Учебното заведение за най-малките ще се намира на ул. "Стоян Михайловски" 13 в кв. "Съдийски" и е за три групи. В нея ще има многофункционална зала за спорт и забавления, ще разполага с голям озеленен двор с площадки за игра.

Откриват нова детска градина в пловдивския район „Южен“

В проекта е включено и цялостното обзавеждане и оборудване, а стойността му е 2,9 милиона лева. Той ще се изпълни от "Инфинит Енерджи" ЕООД.

"Недостигът на места в детските ясли е сериозен и затова правим всичко възможно да строим нови сгради като следващата, чието изграждане ще стартираме, е в район "Източен". Догодина ще започне изграждането на нова ясла в "Южен", коментира още Здравко Димитров.

Той припомни, че в момента общината изгражда още 10 детски заведения в шестте района на града, а в началото на учебната година беше открита и обновената ДГ "Перуника".
 
БТА