/ iStock/Getty Images
Започна изграждането на нова детска градина в кв. "Гладно поле", район "Източен" в Пловдив. Капацитетът й е за четири групи, като за построяването й са заложени близо 2 милиона лева. Средствата са по програма "Региони в растеж", която обхваща цялата зона в квартал "Гладно поле".

Община Пловдив предоставя финансова подкрепа на 12 училища за облагородяване и ремонт

Веднага след церемонията по първата копка кметът на града Здравко Димитров каза, че това ще бъде модерна детска градина. Тя ще бъде на два етажа, ще има плувен басейн и физкултурен салон, а дворът ще бъде озеленен, с поливна система, с катерушки, люлки, пейки, сенници, чешма, пясъчник.

Ние продължаваме да изпълняваме нашите ангажименти, каза Димитров и припомни, че преди изборите се е ангажирал през този мандат да се построят 12 нови детски градини или ясли.

Изграждането й е част от проекта "Образователна инфраструктура", финансиран със средства на Оперативна програма "Региони в растеж". Заместник-кметът Пламен Райчев заяви, че до септември ще бъдат довършени детските градини "Снежанка" и "Перуника".

Подновяват разкопките в Пловдив (ВИДЕО)

До месец ще се направи първа копка на нова детска градина на булевард "Александър Стамболийски". В "Каменица" и "Зорница" също ще се довършат строителните дейности.
Стефан Стоянов, заместник-кмет по образование, подчерта че около 800 деца в Пловдив са обхванати в детски градини, които се намират в жилищни блокове.


Той допълни, че приоритет на общината е да закрива тези градини, където няма нужда от тях, а новите детски заведения ще подпомогнат този процес.
БТА