/ netinfo
Георги Стаменов връчи грамота за успешно приключил стаж и пожела на добър час на бъдещата архитектка
Ралица Генкова е само на 22 години, но зад гърба си има не само 2 успешно завършени години в Kingston University, Лондон, а и 160 ч. натрупан стаж в администрацията на район „Централен“ – Община Пловдив. Кметът на района, Георги Стаменов поздрави студентката и й връчи сертификат за отлично абсолвиране на стажантската програма в „Централен“.

Георги Стаменов посреща 10 стажанти през лятото

Славка Цочева, ландшафтен архитект в администрацията, която е и пряк ръководител на Ралица е изключително доволна от работата на момичето: „Тя направи пълен хорариум, всеки ден от 8.30 до 17.00ч. работи успоредно с колегите и с мен“, похвално казва арх. Цочева.

Ралица Генкова е родом от Горна Оряховица, учи в престижния Kingston University, Лондон и за един месец живее в Пловдив. Това е първият по-дълъг период за момичето в града на тепетата. На пожеланието на кмета Стаменов да се върне в Пловдив и да бъде част от екипа му тя с усмивка отговаря „Навита съм!“.

Район „Централен“ предлага 20 позиции за стажанти

Заедно с Ралица Генкова в началото на м. юли по програма на Министерски съвет „Стажове в държавната администрация“ започна практика и Йоана Цолова, студентка по право. Очаква се до края на програмния период 2018 г. общо 5 младежи да натрупат опит в район „Централен“ на Пловдив. „Мотивиращо е за цялата администрация да има млади хора в екипа. Те имат друг поглед, съвременни умения, а опитът, който те ще почерпят от колегите е безценен“, казва кметът Стаменов.