район Централен
район Централен / netinfo
Районната администрация се нарежда в челната редица сред държавните администрации в Пловдив по брой места за студентски стажове
На 21 март в 00.00ч. стартира кандидатстването за стаж в държавната администрация. До 22 април включително всеки студент, който желае да се запознае с работата в район „Централен“ и има възможност да отдели между 10 и 45 работни дни през месеците юли, август и септември може да кандидатства. През 2018г. порталът е отворен и за студенти от чужбина, като някои от дейностите могат да се извършват дистанционно.  

„Включваме се в програмата за втора поредна година, като през 2018г. почти всеки отдел в администрацията е заявил място за стажант. Бъдещето е в ръцете на младите и с колегите ми искаме да подадем ръка на всеки, който има желание и качества“, коментира районният кмет Георги Стаменов.

Мира Каракашева от отдел „Човешки ресурси“ на района споделя, че през 2017г. двама са били студентите, които са абсолвирали програмата. „Стажът не е платен, но би допаднал на всеки, който иска да добие опит в администрацията и да се запознае със спецификата отблизо“, допълва г-жа Каракашева.

На сайта на район „Централен“ е разположен банер, който води към електронния портал за регистрация и кандидатстване на студентите. Кандидатите имат право да изберат до 5 позиции, за които да кандидатстват. Периодът на стажа започва на 2.07. (понеделник) и приключва на 28.08. (петък). Всеки завършил стажа студент получава сертификат лично от кмета Георги Стаменов.