Георги Стаменов посреща 10 стажанти през лятото
Георги Стаменов посреща 10 стажанти през лятото / netinfo
Първите трима младежи ще постъпят на 2 юли
Кметът на район "Централен" Георги Стаменов посреща 10 стажанти през лятото. Участието си за провеждане на летни стажове е потвърдено от студентите в направленията "Администрация и управление", "Туризъм", "Архитектура, строителство и геодезия", "Право" и "Общо инженерство". Кандидатури изпратиха през м. май общо 15 младежи от Пловдив и региона, включително и студентка по архитектура от Kingston University, Лондон, която подаде документи за стаж по „Архитектура, строителство и геодезия" в „Централен“.

„Подаваме ръка на младите“, коментира Стаменов, за когото екипът е едно от нещата, на които най-много държи в работата си. „Дейностите в администрацията са разнородни и обемът работа в най-многолюдния район в Пловдив е огромен,“ добавя той и счита, че работата със стажанти има ползи и за двете страни.

Най-желаното направление за стаж сред младежите е „Право“, следвано от  "Администрация и управление" и "Архитектура" . В началото на юли идват първите стажанти в „Централен“, като всеки избира за какъв период би искал да трупа опит: от 10 до 45 работни дни.

Кампанията е част от програмата на Министерски съвет „Стажове в държавната администрация“, която се провежда ежегодно в периода май – септември.