Стартира реновирането на Центъра за жени, жертви на насилие, ще е готов за 6 месеца

Кризисен център
Кризисен център / снимки: Кирил Кирилов
Кризисен център - Пловдив
97001
Кризисен център - Пловдив
  • Кризисен център - Пловдив
Близо 368 000 лв. без ДДС са заделените средства за осъществяване на достъпна градска среда в Кризисния център за жени, жертви на домашно насилие в Пловдив. Строително-ремонтните дейности по проекта се извършват с цел подобряване на социалната инфраструктура на обекта. Те ще продължат около шест месеца.
 
В сградата, която се ползва и от Българския червен кръст, ще бъде инсталиран асансьор, ще има подмяна на дограмата и прилагане на мерки за енергийна ефективност, обясни зам.-кметът по строителство и общинска собственост Димитър Кацарски, който допълни, че центърът ще разполага и с нова ограда, а в двора му ще има и детска площадка.
 

Кризисен център
снимки: Кирил Кирилов

 
Смятам, че проектът стартира тъкмо навреме, за да може строителите да хванат хубавото пролетно време и в края на годината да можем да се поздравим с наличието на изцяло реновирана социална инфраструктура, коментира зам.-кметът по социални дейности Георги Титюков.
 
По програмата за подобряване на социалната инфраструктура предстои изпълнението на много дейности като озеленяване, строеж на спортни и детски площадки, изграждане на образователна инфраструктура и др. Припомням, че ще има и Център за временно настаняване за бездомници с капацитет 17 души, който ще бъде разположен на ул. „Муртагон“.