Стартира прием за теолози в ПУ
Стартира прием за теолози в ПУ / dariknews.bg/ архив

Приемът на документи за най-младата специалност във Философско-историческия факултет на Пловдивски университет „Пайсий Хилендарски“ – „Теология”  започва от днес.

Документи за кандидатстудентската кампания се приемат до 2 юли, като обявените места са едва 20 за редовно и 15 за задочно обучение. Единственият изпит е устен по теология. Той ще бъде на 15 юли. В специалността са включени два профила - педагогически и изкуствоведски.

Завършилите четиригодишния курс на обучение получават диплома за висше богословско образование „бакалавър“. От 3 години, желаещите да завършат магистърска степен, се подготвят по програма „Практическа теология“.

Факултетът разполага с новопостроен параклис, където се провеждат практическите занимания, както и с библиотечен фонд със специализирана нова богословска литература. Катедрата издава поетапно собствен сборник и периодично издание. По време на обучението си студентите имат възможност да реализират своята подготовка практически, чрез социални дейности като поклоннически пътувания и благотворителни инициативи.