/ netinfo
Минералният извор в Брацигово е спрян, информират от общината в родопския град. Според официално оповестената информация, причината за това е, че се налага подновяване на сертификата за качествата на водата.
 
Преди да бъде пуснато съобщението обаче хора, които редовно ползват градската чешма, сигнализираха, че водата от нея е променена. По думите им, тя е по-студена от обичайното, а в нея плуват някакви малки влакънца. Съмненията са, че промяната е заради продължаващите в близост строителни ремонти.

От общината отричат да има промяна в качеството и чистотата на течността. Според зам.-кмета на Брацигово Йордан Павлов, доскоро по тръбите е текла вода от извор номер 2. При него обаче били установени леки отклонения с показателите по европейски стандарти, затова е започнало подаване от извор номер 5.

Той е по-дълбок и с по-малък дебит, което обяснява разликата в температурите, които до дни щели да се нормализират. Това са единствените работещи извори от петте в Брацигово. От местната власт уверяват, че при досегашните контролни проби не са засечени тревожни отклонения от нормите и няма опасност за потребителите.