Шефът на Пътна полиция, Пловдив гл. инсп. Димитър Димитров и зам.-шефът на ОДМВР Пловдив Димитър Събчев
Шефът на Пътна полиция, Пловдив гл. инсп. Димитър Димитров и зам.-шефът на ОДМВР Пловдив Димитър Събчев / Искра Койчева, Дарик Пловдив
Спад на тежките катастрофи отчетоха от сектор „Пътна полиция“ в Пловдив по време на отбелязването на Европейския ден без жертви на пътя.

Спад на тежките катастрофи отчетоха от пловдивската полиция
Искра Койчева, Дарик Пловдив

От началото на годината до 19 септември на територията на областта са регистрирани 637 катастрофи с 35 загинали и 825 ранени. В сравнение със същия период на 2016 г. се отчита намаление на броя на на тежките ПТП-та със 137, на жертвите - с 18 и на пострадалите - със 134, съобщи шефът на Пътна полиция, Пловдив гл. инсп. Димитър Димитров.
 
Най-честите причини за катастрофите с тежък травматизъм са несъобразена скорост и отнемане на предимство. Броят на тежките инциденти заради неправилно пресичащи пешеходци е 15, отчете още той.  
 
Всички представители на партньорите на инициативата - Областна управа,  Община Пловдив, Регионално управление образование, Пробационна служба към ГД “Изпълнение на наказанията”, БЧК, СБА, Младежки ротари клуб “Ротаракт”, клубове с мотоциклети, организации и дружества, както и журналисти, оформиха голяма 0 като символ на инициативата.

Спад на тежките катастрофи отчетоха от пловдивската полиция
Искра Койчева, Дарик Пловдив

„Спаси животи“ е мотото на тазгодишната кампания за България на TISPOL – Европейската мрежа на службите на пътна полиция. Тя се провежда за втора поредна година. Целта е да се обърне внимание на водачите да са по-внимателни на пътя.
 
В подкрепа на Европейския ден без загинали на пътя редица известни личности в областта на спорта и културата предоставиха свои лични снимки и послания.