СОУ Н. Геров грабнаха златото, ОУ Райна Княгиня - втори във футболен турнир
СОУ Н. Геров грабнаха златото, ОУ Райна Княгиня - втори във футболен турнир / sxc.hu

Отборът на СОУ „Н. Геров" стана победител във футболния турнир под надслов „Спортът е моята алтернатива", организиран от Общински съвет за борба с наркотичните вещества - Превантивно информационен център (ПИЦ). Надпреварата, която беше открита от главния секретар на Община Пловдив Борислав Инчев, се проведе в събота в зала „Оптимум" в Пловдив.

Трудната победа за СОУ „Н. Геров" дойде след оспорвана битка с класиралото са на второ място ОУ „Райна Княгиня". В редовното време никой от играчите не успя да порази противниковата врата, поради което се стигна до дузпи. Пропускът в последното изпълнение на възпитаник от отбора на ОУ „Райна Княгиня" беше фатален, а последвалият гол от страна на ученик на СОУ „Н. Геров" се оказа решаващ. На трето и четвърто място се класираха съответно СОУ „Св. Патриах Евтимий" и СОУ „Св. Седмочисленици".

Организаторите раздадоха купи, медали и грамоти на победителите. Лично зам.-кметът по спорта Георги Титюков връчи трофея на първенците. Индивидуалната награда за най-красив гол отиде у единствената дама, участвала във футболните срещи. Тя получи приза за гола, който вкара в приятелска среща между отборите на Българския младежки червен кръст (БМЧК) и ПИЦ.

От фондация „Димитър Бербатов", която подкрепи спортния форум, раздадоха пет топки с автограф на българската звезда от „Манчестър Юнайтед". Номинациите бяха за отбора победител, за топ реализатор, за най-техничен играч, за отборен дух и за най-добър вратар.

Спортният турнир, в който се включиха ученици от 5-ти до 7-ми клас от 16 пловдивски училища, беше организиран в партньорство с общината, Националния алианс за работа с доброволци и БМЧК. Той е част от годишната кампания на организаторите „Животът е дар - не го погубвай". С футболаната инициатива всички участници казаха своето „НЕ на наркотиците!"