Соломон Паси подкара F-16
Соломон Паси подкара F-16 / netinfo

Соломон Паси летя близо час и половина на борда на изтребител F-16 по време на двустранното българо-американско учение ”Родопско копие 2007”, което се провежда на авиобаза Граф Игнатиево край Пловдив. Председателят на Комисията по външна политика на 40-то Народно събрание е получил разрешение за полета от всички отговорни нива на НАТО.

Соломон Паси летя на F-16, управляван от командир с кодово име кап. Слейтър. По време на мисията изтребителят отработи реална бойна задача по обезвреждане на наземна база на терористи. Приемам участието си в този полет като резултат от 17-годишните ми усилия за реалното членство на България в НАТО, заяви Паси.

По време на демонстрационната програма на ”Родопско копие 2007”, заместник-посланикът на САЩ у нас Александър Караянис летя на F-16, управляван от полк. Едриян Поне, командир на 510-та авиоискадрила, базирана край Авиано. Командирът на авиобаза Граф Игнатиево ген. Румен Радев извърши демонстративен полет с полк. Дейвид Уилмот, военен аташе на САЩ в България.