Пловдивският съд осъди на пет години затвор двама шофьори, убили хора след употреба на наркотици в Пловдив. Това съобщиха от обвинението.

При първия случай от 11 ноември 2020 г. водач на автомобил е причинил смъртта на две момчета - на 16 и 17 години след тежка катастрофа в село Кадиево. Той е шофирал след употреба на наркотично вещество - марихуана.

Роднини на загинали в катастрофа търсят справедливост (ВИДЕО)

Подсъдимият П. М. е осъден на пет години затвор, както и лишаване от право да управлява моторно превозно средство за срок от осем години. Решението е на Апелативен съд - Пловдив.

Според апелативните магистрати окръжният съд, разгледал делото като първа инстанция, е преценил внимателно всички обстоятелства и е наложил справедливо наказание.

По делото
са представени положителни характеристики от местоработата, висшето учебно заведение, в което той е записан като студент, преподаватели по два чужди езика, чиито курсове посещава П. М., включително подписка от съседи, а така също и чистото му съдебно минало.

Шофьор на такси загина при тежка катастрофа в Пловдив


Установено е, че той е помогнал при изваждане на пострадалите от катастрофиралия автомобил.

Вторият случай е от 2 август 2019 година, когато дрогиран и неправоспособен 23-годишен водач е блъснал таксиметров автомобил, чийто водач загинал на място. Произшествието е станало бул. „Шести септември“ и бул. „Северен“ на моста на Адата.

Оставиха в ареста водач, убил таксиметров шофьор надрусан и пиян

Върховният касационен съд остави в сила решение на Пловдивския апелативен съд, с което подсъдимият ще изтърпи присъдата си от 5 години затвор. 

Решението на Върховния касационен съд е окончателно и не подлежи на протест и обжалване.