/ / ThinkStock/Getty Images
Пловдивският окръжен съд остави в ареста 23-годишния пловдивчанин, който през нощта на 3 август на кръстовището на бул. „Шести септември“ и моста „Адата“ в града на тепетата блъсна таксиметров автомобил, чийто водач загина на място.

Шофьор на такси загина при тежка катастрофа в Пловдив

Окръжните магистрати прецениха, че от събраните до момента доказателства и изследвания с технически средства е установено, че обвиняемият е шофирал пиян с 2.10 промила алкохол в кръвта, карал е след употреба на хероин и без правоспособност. От справката е видно, че и друг път е залавян от органите на МВР да кара без правоспособност.

Съдът прецени, че няма опасност обвиняемия да се укрие при по-лека мярка за неотклонение. Но поради тежестта на престъплението и демонстрираните от него  занижени задръжки относно спазването на закона в страната, като е шофирал без правоспособност и след употреба на алкохол и наркотици, съществува риск, той да извърши ново престъпление.

За деянието, в което 23-годишният мъж е обвинен, законът предвижда наказание лишаване от свобода от 3 до 15 години. Решението на магистратите не е окночателно и може да бъде обжалвано