Скъсан колан или токов удар са сред версиите за нещастния инцидент в Рудозем
Скъсан колан или токов удар са сред версиите за нещастния инцидент в Рудозем / YouTube

Няколко са версиите, по които се работи за изясняване на нещастния инцидент в Рудозем, при който загина на място 62-годишен електротехник, съобщиха от Инспекцията по труда в Смолян.

В момента се извършва проверката и преди да приключи не мога да коментирам нищо“, заяви за Дарик директорът на „Инспекция по труда“- Смолян инж. Емилия Даракчиева. Тя обаче потвърди, че две са основните версии, по които се работи - скъсан предпазен колан или токов удар.

„Да, има съмнения за скъсан колан, но не е изключена и версията за токов удар, тъй като инцидентът е станал при смяна на електрическо тяло, дроселът е бил свален“, добави инж. Даракчиева. Според нея, за изясняване на причината ще има заключението на патоанатома, което все още не е пристигнало при тях.

Според запознати обаче, заключението на съдебния лекар гласи: множество травматични увреждания, несъвместими с живота, което предполага, че смъртта му е настъпила в следствие на падането.

В петък около 13:30 ч. електротехникът, който е бил служител на Община Рудозем, падна от електрически стълб и загина на място.