/ Искра Койчева
Символична консеционна такса от 100 лева годишно ще плаща футболен клуб „Ботев Пловдив“ на Община Пловдив за спортната си база на Колежа.

100 лв. годишна конеционна такса ще плащат "Ботев" и "Локомотив" на Община Пловдив

Това реши местният парламент след като на рестарта на строителството на стадиона на тима премиерът Бойко Борисов предложи Общинският съвет в града на тепетата да гласува минимални такси за всички футболни клубове, за да не задлъжняват те към Община Пловдив. 

Бойко Борисов даде рестарт на довършването на стадиона „Христо Ботев“ в Пловдив (СНИМКИ/ВИДЕО)

Освен „Ботев Пловдив“, новата консеционна такса ще важи и за останалите два пловдивски футболни тима - „Локомотив“, който засега се отказа от концесите на стадиона на „Лаута“ и базата в район „Тракия“, тъй като според собственика на тима Христо Крушарски концесионните такси са изключително високи, както и стадион „Тодор Диев“ на футболен клуб „Спартак“.

ОбС одобри: Дават на Локото стадиона и терен за спортна база в "Тракия"

"Символичните такси ще бъдат валидни и за други спортни обекти в града на тепетата", обясни зам-кметът по спорт Георги Титюков. И заключи, че решението е добро за развитието на спорта при децата. Предложението ОбС се прие с пълно мнозинство.

Каква ще е съдбата на пловдивските стадиони?

Досега концесиите на "Локомотив" и "Ботев" бяха в размер на 148 минимални работни заплати, но така или иначе сумите не бяха изплащани на 100%.