/ БГНЕС
Министърът на туризма Николина Ангелкова обяви в Пловдив, че до края на годината ще бъде обявена отново концесия за Летище "Пловдив", предава БТА.

Летище Пловдив е с нов изпълнителен директор

Тя е в града по повод откриването на 11-та международна среща на туроператорите, която се провежда в парк-хотел "Санкт Петербург". Ангелкова добави, че така летището ще успее да се развие.

БГНЕС

За първите 9 месеца от годината в страната имаме 7 800 000 туристи, което е много нисък спад на фона на драматичната картина, която мнозина очертаха и на рекордния ръст от миналата година, каза още Николина Ангелкова. По думите й, приходите от нощувки са с 4,7 на сто ръст.

Община Пловдив дава крачка назад за летището

На срещата участват 76 туроператори от 14 държави, представители на медии и общини, които споделят своите идеи и нови проекти и презентират иновативни тенденции в сферата на туристическия сектор.

Форумът ще продължи до 16 ноември 2019 г., с фокус върху "Епископската базилика и мозаечното наследство на Филипопол", в чест на включването им в индикативния списък на ЮНЕСКО за значими културни и природни обекти.

Министерството прекратява процедурата за концесия на летище "Пловдив", обявява нова

Община Пловдив е подготвила богата съпътстваща програма, която представя новостите от туристическия потенциал на града.
БТА