/ Дарик нюз
Досегашният шеф на Второ ДКЦ в Пловдив д-р Константин Сапунджиев е новият управител на болница "Свети Пантелеймон" в града, научи Дарик. Той сяда на стола на дългогодишния директор на лечебното заведение доц. Петко Недев, чийто договор изтече на 24 февруари, тази година. 

По тази причина Община Пловдив обяви конкурс за възлагане на управлението на общинската болница, известна още като бившата Втора градска. Единственият, който се е явил и го е спечелил с комплексна оценка от 5,41, е д-р Сапунджиев.

Предложението за назначението му е част от дневния ред на ОбС на града, който ще заседава в четвъртък, тази седмица. За временно изпълняващ длъжността управител на Второ ДКЦ до провеждането на конкурс за поста, е избрана д-р Валентина Костуркова. 

Припомням, че досегашният управител на общинската болница "Свети Панелеймон" доц- Петко Недев е начело на лечебното заведение от 2012-та година. През 2017 г. местният парламент взе решение да влее към лечебното заведение другата общинска болница  - „Свети Мина“, която от години има финансови проблеми. Именно доц. Петко Недев бе натоварен със задачата да изготви оздравителен план за лечебното заведение.