Самолети и вертолети кацат в Панаира
Самолети и вертолети кацат в Панаира / netinfo
Самолети и вертолети кацат в Панаира

Министърът на отбраната Веселин Близнаков ще открие в сряда Седмото издание на Международната изложба “Хемус” в панаира. Изложителите на специална продукция ще бъдат с 34 повече в сравнение с последната изложба преди 2 години.

Нови участници са фирми от Китай, Финландия, Швеция, Дания, Норвегия, Австрия, Литва, Люксембург, Сърбия и Черна гора, съобщиха организаторите от панаира и фондация “Хемус”. Акцентът в експозициите на тазгодишната изложба са бойните самолети и вертолети, което е свързано с превъоръжаването на новите членки на НАТО.

Общо 154 фирми от 22 страни ще покажат специална продукция, комуникационни системи и антитерористично оборудване. В съпътстващата програма на “Хемус” са включени и демонстрации на полигона в Змеево.

В първите 2 дни изложбата, която продължава до 3 юни, ще бъде отворена само за специалисти. От съображения за сигурност през цялото време е забранен достъпа на деца до 16 години, подчертават организаторите. От фондация “Хемус” казаха още, че създателят на легендарния АК -47 Михаил Калашников няма да пристигне в Пловдив, както бе съобщено, поради влошено здраве.