С водосвет за здраве и безаварийно пътуване отварят пътя Чепеларе-Соколовци
С водосвет за здраве и безаварийно пътуване отварят пътя Чепеларе-Соколовци / снимка: dariknews.bg/архив

Водосвет за здраве и безаварийно пътуване ще бъде отслужен днес на пътя Чепеларе – Соколовци. 14 км от второкласния път са рехабилитирани по Програмата за европейско териториално сътрудничество Гърция – България 2007-2013 г. Очаква се на водосвета да присъства министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова, съобщиха от областната управа.

Строително-монтажните работи на обекта завършиха в края на миналата година. В рехабилитацията на път ІІ-86 Чепеларе – Соколовци - от км 80+200 до км 94+372, преминаващ през прохода Рожен, са инвестирани около 10 млн. лв.

Участъкът от път ІІ-86 е една от най-важните пътни артерии в област Смолян. През него преминава тежкотоварният трафик, пътуващ между областите Смолян и Пловдив, от общините Смолян, Рудозем, Мадан, Златоград, Неделино и Баните. Отсечката осигурява връзка с курорта „Пампорово“ и с бъдещия ГКПП Рудозем – Ксанти.

В 18.00 часа министър Лиляна Павлова ще се срещне в заседателната зала на община Смолян с кметовете на общини от областта, техните екипи и сдруженията на собствениците, представлявани от домоуправители. Срещата е във връзка с изпълнението на Национална програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради.

В неделя строителният министър ще посети язовир “Пловдивци”, където ще положи “Капсула на времето”.