Рибна фиеста на открито готвят в Карлово за Никулден
Рибна фиеста на открито готвят в Карлово за Никулден / netinfo
Рибна фиеста на открито готвят в Карлово за Никулден
76799
Рибна фиеста на открито готвят в Карлово за Никулден
  • Рибна фиеста на открито готвят в Карлово за Никулден

Истинска кулинарна фиеста ще се вихри утре в Карлово по случай Никулден. Кметът на общината д-р Емил Кабаиванов заедно с колегите си от Каварна Цонко Цонев и от Тутракан Димитър Стефанов ще готви на централния площад. В менюто са включени както и традиционни ястия, така и майсторски гурме изпълнения, довериха запознати.

"Аз ще приготвя рибена чорба по традиционна карловска рецепта, а колегите ще донесат и сготвят дунавска и черноморска риба. Всичко приготвено може да се опита на място", разкри пред Дарик кметът на Карлово д-р Емил Кабаиванов. (Чуйте разказа му в прикачения файл)

Празникът ще протече на фона на изпълнения на духовия оркестър на карловската 61-ва бригада и на DJ. След готвенето на открито всички ще се преместят в Историческия музей, където ще бъде подредено златно средновековно съкровище от Каварна.

Това е втората рибна фиеста, в която участват кметовете, които са и приятели. Първата бе през лятото в Каварна, когато тримата готвиха на открито риба и мидени ястия на едноименния фестивал край морето.

По време на първия си кметски мандат д-р Кабаиванов приготви специалитети на площада заедно с всепризнатия майстор на черпака Ути Бъчваров.