/ ThinkStock/Getty Images

Четири общини в Пазарджишко ще получат финансова помощ за ремонти и придобиване на нефинансови активи. Решението, прието на последното заседание на Министерския съвет, вече е публикувано на сайта на ведомството, а от него става ясно кое кметство каква сума ще получи.

Община Велинград ще вземе 2 000 000 лева, като от тях 1 208 000 лева ще бъдат инвестирани в курортния град, а останалите 792 000 лева – в селата Драгиново, Света Петка, Юндола, Кандьови и Рохлева.

Парите за общинския център ще бъдат вложени в обновяване и облагородяване на зелени площи, ремонт и рехабилитация на довеждащ водопровод „Нежовица“ и подмяна на пътни настилки, бордюри и изграждане на дъждоприемни шахти.

В селата също ще бъдат асфалтирани улици, ще бъдат подменени водопроводи, ще бъдат поставени мантинели на новоизградения път между Света Петка и Всемирци, предвидени са средства и за нова спортна площадка в СУ „Христо Смирненски“ в Света Петка.

За Сърница са отпуснати 450 000 лева, като цялата сума ще се ползва за рехабилитация и подмяна на съществуваща канализация в родопския град. По сметката на Община Ракитово ще бъдат преведени 400 000 лева, необходими за асфалтиране и благоустрояване на улица, ремонт на градския фонтан и централния площад в град Костандово.

Община Батак също ще получи 400 000 лева. Те ще послужат за ремонт и рехабилитация на улици в Нова махала и изграждане на подпорна стена в селото. Кабинетът дава финансова подкрепа от 110 959 293 лева общо на 99 общини, става ясно от документа.