Регионалния съвет за развитие на Южен Централен район на заседание в Панагюрище
Регионалния съвет за развитие на Южен Централен район на заседание в Панагюрище / dariknews.bg/архив

Съвместно заседание на Регионалния съвет за развитие и Регионалния координационен комитет на Южен централен район ще се проведе днес и утре в Панагюрище.

На него ще присъстват заместник-министри, областните управители на областите от Южен централен район, кметове, представители на синдикални и браншови организации, представители на управляващите органи на оперативните програми и представители на неправителствени организации.

Д-р Емилия Войнова от Министерство на труда и социалната политика ще информира присъстващите за състоянието и тенденциите в демографското развитие на Южен централен район. Светлан Карталов – главен секретар на Областна администрация Пазарджик ще направи презентация на тема „Неравенство, бедност и социално изключване в Южен централен район

На заседанието ще бъдат представени Методически указания за изготвяне на концепциите и схемите за пространствено развитие от доц. д-р Стелиян Димитров – ръководител на проекта.

Никола Белишки – кмет на община Панагюрище ще информира членовете и гостите на Съвета за постъпилите предложения за промени в Закона за публично-частното партньорство, във връзка с изпълнение на Решение № 10 от заседание на РСР на ЮЦР, проведено на 01.09.2015 г.

Александър Бойков – главен експерт в Министерството на икономиката ще представи оперативна програма „Инициатива за малки и средни предприятия“ 2014-2020 г.

На заседанието ще бъдат актуализирани представителите от Регионалния съвет за развитие на Южен централен район в комитетите за наблюдение на оперативните програми за период 2014-2020г., след проведените избори за местна власт.

Информация за изпълнение на решенията на РСР на ЮЦР от предходни заседания ще бъде представена от Даниела Опълченска – началник отдел СПКРР-ЮЦР – Пловдив и Секретар на Регионалния съвет за развитие на Южен централен район.

На съвместното заседание представители на управляващите органи на оперативните програми ще докладват актуална информация, относно активните и предстоящи схеми по оперативните програми, съфинансирани от фондовете на ЕС за периода 2014-2020 г.

Членовете на Съвета ще посетят Историческия музей в Панагюрище и ще разгледат „Панагюрското златно съкровище“.