Дарик архив
Дарик архив / netinfo
Няколко свлачища затрудняват сериозно движението на моторни превозни средства по направлението Девин - Михалково – Кричим, като на много места има и паднали камъни по пътните платна в област Смолян. „Свлачищата са няколко, на места са вече екипите на Областно пътно управление и разчистват. Движението се извършва в едното платно, като има поставена необходимата сигнализация, а на места и светофарни уредби“, коментира заместник-областният управител на Смолян Адриан Петров. Свлачищата се активизираха, след проливните дъждове в района, които се изсипват вече второ денонощие, с леки прекъсвания. Той призовава всички водачи да се движат с повишено внимание и съобразена скорост и по направлението Смолян-Пловдив, за където също има множество сигнали за паднали камъни по пътните платна. „По-сериозно е положението в участъка Нареченски бани-Асеновград, където са отново екипите на пътното управление и разчистват.

Поради обилните дъждове се е активизирало свлачище в село Павелско, което застрашава къщите в близост до него. Кметът на селото Нели Дочева се опасява, че поради свлачището е ограничен достъпа на превозни средства по пътя, а има и опасност от прекъсване на единствения достъп до жилищни сгради в селото от автомобили със специален режим.

Мостът, свързващ новата и старата част на селото, е с огромна дупка с размери един на два метри, която може да се окаже капан за преминаващите по него, както и да прекъсне транспортната връзка в селото. Многократно е искано финансиране от Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерски съвет за неотложен ремонт на съоръжението, но без резултат.

Десетки са и нападалите камъни и по пътя Хвойна-Павелско. Затова и от Община Чепеларе апелират за повишено внимание при шофиране, предвид лошите метеорологични условия.