Разширяват топлопреносната мрежа в центъра
Разширяват топлопреносната мрежа в центъра / dariknews.bg

ЕВН възнамерява да спре работата на 40-годишните котли, които се намират в районната отоплителна централа (РОЦ), разположена на улиците „Капитан Райчо" и „Петко Д. Петков". Централата работи с газьол. Проектът предвижда топлофициране на централната градска част. Дружеството ще свърже клиентите с нови съоръжения, като предвидената инвестиция за лято-есен 2010 г. е 3,2 млн. лева. Амбициите на монополиста са да изгради 3,3 км. топлопроводни трасета, да инсталира 22 нови абонатни станции и да присъедини 990 жилища.

От ЕВН предлагат вариант, в който ще могат да бъдат топлофицирани домакинства, които се намират и откъм западното платно на бул. „Източен". За целта ще бъде удължена мрежата от района на бирената фабрика в посока изток, но без да се разкопава новореконструираният булевард. Технологията, която ще се използва, е чрез изкопаване на проход дълбоко под асфалта, през който ще бъдат прокарани тръбите.

Енергоразпределителното дружество планира модернициране на отоплението и в детските градини. От ЕВН заявиха, че в това отношение разчитат на съдействие от страна на Община Пловдив.