/ Район Централен община Пловидв
Кметът на пловдивския район „Централен“ Георги Стаменов, заместникът му Тошо Пашов и служители от районната администрация раздадоха 600 маски за многократна употреба на 270 хронично болни, които се хранят в диетичните трапезарии на ул. „Родопи“ №48 и на ул. „Цар Калоян“ №13А.

Район Централен община Пловидв

Маските бяха ушити от 7 ученички в Националната гимназия за сценични и екранни изкуства – Пловдив и техните учителки. Те бяха раздадени и на домоуправителите на блоковете около училището. Това бе и изричната воля на децата, които прекарват голяма част от междучасията си в карето между улиците „Капитан Райчо“, „Петко Д. Петков“ и ул. „Раковски“.

Ученици от елитна пловдивска гимназия ушиха и дариха 600 маски (СНИМКИ)

Управителите на етажната собственост, които бяха трогнати от милия жест, обещаха да предоставят маските на съседите си, които нямат възможност да си закупят.

Район Централен община Пловидв

Кметът на район „Централен“ благодари за благородната и доблестна постъпка на учениците от X а клас и XI а клас от специалността „Сценичен  костюм“ и на преподавателите им. „Радвам се, че децата от Националната гимназия за сценични и екранни изкуства осъзнават, че с подобни прояви на състрадание и великодушие ще направим по-лек за всички ни периода на изпитания, през който минаваме“, коментира Георги Стаменов.

През настоящата година Националната гимназия за сценични и екранни изкуства ще чества своята 45-та годишнина.