/ Община Пловдив
7 ученички, две преподавателки и родители от Националната гимназия за сценични и екранни изкуства в Пловдив ушиха 600 предпазни маски за многократна употреба. Така те откликнаха на идеята да помогнат, като извън учебния процес, който се провеждат онлайн, в свободното си време, се включиха в инициативата. 

Община Пловдив

Община Пловдив

Община Пловдив

Маските ще бъдат предоставени на район "Централен". По този начин ще бъдат подпомогнати хора, които нямат възможност да си закупят.

Община Пловдив

В благородната инициатива се включиха учениците от X а клас - Алиа Параскова, Габриела Илиева и Теодора Календарска и от XI а клас - Дария Комитова,  Еранухи Алтунян, Ирина Андре Чавушян и Християна Димова, заедно със своите преподаватели Анета Зомбори и Рада Хаджийска. В акцията се включи и Пламен Христозов. 

Община Пловдив

Община Пловдив

През тази година Националната гимназия за сценични и екранни изкуства ще чества своята 45-та годишнина. Възпитаниците се надяват да успеят да покажат всичко, което са подготвили и продължават да готвят по повод юбилея. Но по-важното е, че през годините в  училището продължава да цари дух на разбирателство, толерантност, коректност, дух на свобода – неотменен елемент от сложния път на изкуството. 

Община Пловдив

Община Пловдив