Разбиха две миниоранжерии с канабис
Разбиха две миниоранжерии с канабис / МВР

Две малки оранжерии за производство на марихуана разкриха криминалистите от областната дирекция на МВР в Пазарджик. При претърсване на частен дом на 43-годишен мъж в село Алеко Константиново са намерени прикрити в оранжерия три растения с височина на всяко около 3,5 метра. Полеви наркотест показва, че това е канабис. Общата маса е около 58 килограма. Открита е и суха листна маса от марихуана с общо тегло 410 грама.

Дрога е иззета и от дома на 59-годишен жител на село Огняново. В двора му имало оранжерия с четири растения марихуана, а в две от помещенията на къщата била открита още листна маса, оставена за сушене. Общото количество е около 36 килограма.

Задържана е и 29-годишна жена от село Добровница. На една от улиците в село Огняново тя е проверена от криминалистите. У нея е открито малко количество от същия вид наркотично вещество.

И по двата случая са образувани полицейски производства, материалите са докладвани на Окръжната прокуратура в областния град. Работата по разследване и документиране на престъпната дейност продължава.