/ netinfo

Поредната благотворителната инициатива на район "Северен" е насочена към бъдещ ученик в 1 клас в СУ “Никола Вапцаров”.

Момчето е с диагноза “дискинитична церебрална парализа, изоставане в НПР”. Съвременните технологии позволяват по-добро обучение на детето, но средствата за тях са скъпи и не се поемат от НЗОК.

Поредна площадка облагородиха в „Северен“

На пазара се предлага помощна технология за комуникация и контрол с поглед - специализиран софтуер Look to Learn, с който ще се помогне и за комуникацията, и за развиване на внимание на ученика, тъй като с Александър не може по друг начин да се осъществява обучение.

От проведения благотворителен Великденски концерт и базар в СУ “Никола Вапцаров” с директор Елена Александрова се събра доста голяма сума, но за съжаление тя бе крайно недостатъчна за закупуването на системата за контрол с поглед и софтуера за Александър.

Две благотворителни дарителски акции организираха в "Северен"

От училището се обърнаха за съдействие и помощ към районния кмет Ральо Ралев, който веднага се отзова и безусловно подкрепи тази инициатива като подпомогна с финансови средства закупуването на системата.

Желая на Александър нов старт в развитието му в живота. Искрено вярвам, че реализирането на тази кауза ще бъде наистина в полза на детето, ще помогне за неговото духовно израстване, ще му даде огромни възможности за общуване, развитие и обучение”, коментира Ралев.