/ netinfo
Поредна акция по облагородяване на детска площадка проведе администрацията на район „Северен”. Тя се осъществи с участието на кмета на района Ральо Ралев, заместник-кметовете Лариса Кътова и Калоян Георгиев, както и специалисти, служители в администрацията.
 
Монтираха антипаркинг колчета на площад в "Северен"

Площадката се намира в междублоковото пространство между ул. ”Сакар планина” и бул. ”Цар Борис ІІІ Обединител” №18 и ежедневно е посещавана от майки с малки деца, както и от възрастни хора, живущи в района.
 
В свежи цветове са пребоядисани всички 14 броя пейки на площадката, както и съществуващите съоръжения. На люлката са поставени нови седалки – едната с кош за деца до 3 години, а другата със седалка за деца от 3 до 12 години.
 
Приключи ремонтът на тротоарите пред ДГ „Бреза” в „Северен”  

Тревните площи са окосени и почистени, насипан е чист и обезпаразитен пясък в пясъчниците, сменени с нови са повредените ребра на пейките пред входовете на блока.
 
Две благотворителни дарителски акции организираха в "Северен"

„С личния си пример показваме как с малко средства, желание и труд можем сами да направим местата за отдих много по-приветливи и уютни“, сподели кметът на район „Северен” Ральо Ралев.
 
„Есента предстои да облагородим това пространство, като засадим дървета за повече сянка и чист въздух в близост до най-натоварения булевард в Пловдив”, допълни той.