Раковски и Пловдив най-после се споразумяха
Раковски и Пловдив най-после се споразумяха / Dariknews.bg

С премиера Бойко Борисов и кмета на Раковски Иван Антонов постигнахме договореност и екозаводът край  Шишманци може да започне работа, съобщи кметът на Пловдив Славчо Атанасов. В края на миналата седмица той обяви, че е постигнато споразумение  срещу приемане на нови 30 хиляди тона софийски бали боклук на сметището край Цалапица държавата да изплати 8  милиона лева. Според предварителната договорка, от тази сума Пловдив ще получи 3 милиона, а останалите 5 млн. лева  ще бъдат дадени на община Раковски за възстановяване на пътя от Шишманци до екозавода.

В момента в завода се преработват минимални количества боклук, което  дава възможност за пълна експлоатация на съоръжението, каза още кметът Атанасов. Тази сутрин юристи от общините Пловдив и Раковски подготвиха документите за подписване на финансовото споразумение, уточни той и добави, че предстои то да бъде гласувано от общинските съвети и на двете общини.

Решение  за това дали на Пловдив да бъдат отпуснати още  8 милиона лева  трябва  да вземат и съветниците от Общинския съвет в София.