/ снимка: община Пловдив
Месец на животните и хората, които ги обичат, отбелязва от днес в продължение на месец община Пловдив. По този повод район „Централен“ обявява конкурс за фотография и рисунка на тема „За животните с любов“. Срокът за събиране на материалите е 25 септември.

Представиха проекта за възстановяването на Бунарджика пред пловдивчани

Партньор на конкурса е Регионалният природонаучен музей-Пловдив. Конкурсът има за цел да популяризира хуманното отношение към животните, както и да насърчи собствениците на домашни животни към отговорно поведение: спрямо своите любимци, но и към своите съграждани.
 
„За животните с любов“ включва Конкурс за фотография и Конкурс за рисунка. Деца на възраст от 7 до 13 години могат да изпратят на район „Централен“ красиви, смешни или затрогващи снимки от своето общуване с животните: забавен момент с участието на домашния любимец; снимка/колаж с кучето като малко и/или към днешна дата; снимка с домашния любимец по време на разходка; среща с бездомно/диво животно и други. Допустимо е да се кандидатства с повече от една фотография, изпратена на centralen@plovdiv.bg.
 
Стаж в район „Централен“: част от лятната ваканция на студентката от Kingston University, Лондон

За най-малките деца от 5 до 6 годишна възраст район „Централен“ дава възможност да се изявят с рисунка, която или да предадат в своята детска градина, или да донесат в сградата на ул. „Христо Г. Данов“ 39.

Ще бъдат приемани индивидуални, авторски творби, като тук е допустимо участие само с една рисунка. „Ако детето няма домашен любимец може да нарисува имагинерен такъв. Нека децата мечтаят!“, казват организаторите от администрацията.
 
Награждаването на „За животните с любов“ ще се състои в Регионалния природонаучен музей-Пловдив в началото на октомври. Награди са предвидени както за децата, така и за животните. Подробният регламент може да бъде прочетен на www.plovdivcentral.org