Пътищата в община Асеновград са проходими при зимни условия
Пътищата в община Асеновград са проходими при зимни условия / община Асеновград

Пътните артерии в Асеновград са обработени, а движението се осъществява нормално при зимни условия, съобщават от общината. Цялата техника за почистване и всички служители работят по обезопасяването на главните пътища в община Асеновград, както и по улиците на града. Всички снегорини и песъкоразпръсвачи са на терен и вече втори ден продължават да поддържат пътните платна проходими. В града почистват 5 снегорина, 4 песъкари и 1 фандрома, а по селата работят още 7 товарни автомобила и 11 трактори.

На територията на община Асеновград няма откъснати населени места. Ръчно почистени и опесъчени са всички спирки, мостове и централната градска част. 14 работници почистват от 3 януари. Ръчното почистване продължава и днес с 54 работници пред училищата, детските градини и здравните заведения. След почистването на големите улици техниката и хората от фирмата за чистота ще влязат да чистят и малките пресечки.

Към момента на телефона на оперативния дежурен на общината – 0331/6-22-33 няма информация за закъсали автомобили и бедстващи населени места. Работата на фирмата, обслужваща зимното снегопочистване се контролира от екипи на общинска администрация.

Общинското ръководство се обръща към всички граждани с молба всеки да почисти снега от тротоарите пред дома си. Призив има и към собствениците на леки автомобили с молба да изтеглят колите си на места, където да не пречат на почистването, тъй като към момента на малките улици паркираните коли са проблем за нормалното преминаване на машините.