Пръскат срещу кърлежи в паркове и между блоковете
Пръскат срещу кърлежи в паркове и между блоковете / netinfo

Пръскане на тревните площи срещу кърлежи започва днес “Дезинфекционна станция”, съобщават от общината. Третирането ще се извършва от три екипа в часовете от 16 до 23 ч. То ще започне от район “Тракия”, където специалистите ще работят 2 дни.

Препаратът, с който ще се пръскат дворовете на ясли, детски градини и училища, парковете, градинките и междублоковите пространства, няма мирис и е слабо токсичен. Карантинният срок за влизане на хора и кучета в обработените площи е 24 часа, като там ще бъдат поставени предупредителни табели.

В дните до 16 май срещу кърлежи ще бъдат обработени 2400 декара тревни площи в целия град. Екипите ще работят последователно в шестте района на Пловдив. След старта в “Тракия” третирането срещу акари ще продължи в районите Южен, Западен и Централен, като във всеки от тях ще пръскането трябва да стане в рамките на един ден. На 13-ти и 14 –ти ще се обработват тревните площи в Северен, а на 15-ти май – в район Източен.

При дъжд или силен вятър акцията по дезакаризация ще бъде отложена като графикът за пръскане ще се измести със съответния брой дни.