Пропада Сопот рок фест
Пропада Сопот рок фест / снимка: metalhall.net

Сопот рок фест няма да се състои тази година, съобщи за Дарик организаторът Радослав Шашев. За съжаление събитието пропада по финансови причини – нямаме възможност да осигурим предвидения бюджет, допълни той. Шашев обаче не уточни колко средства не достигат.

Организаторите предвиждаха тази година Сопот рок фест да бъде три дни – от 20 до 22 юни. Около 15  български рок и метъл групи от цялата страна бяха заявили участие в музикалното събитие в подножието на Стара планина. Част от тях предвиждаха да представят авторска музика, а останалите – трибюти на световно известни рок банди.

„Преговаряме с няколко големи български фирми за финансиране на следващото издание, но сме още в началото. Кога ще се състои второто издание на Сопот рок фест, на този етап не мога да кажа“, допълни организаторът.

 

Миналата година за първи път  Манастирска поляна над града на Вазов стана домакин на рок фестивал. Тогава се събраха хиляди любители на твърдата музика от цялата страна, а организаторите предвиждаха Сопот рок фест да се провежда всяка година.