/ ThinkStock/Getty Images
Районна прокуратура-Карлово внесе искане в съда за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо тримата роми, разбили заведение в село Карнаре през уикенда.

Втори протест в Кърнаре срещу ромските своеволия

Заради хулиганските си действия тримата мъже - на 25 г., 37 г. и 32 г., са привлечени като обвиняеми. Те са обвинени в това, че са извършили непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, като деянието по своето съдържание се отличава с изключителна дързост и цинизъм, съобщават от държавното обвинение.

Ромите са повредели противозаконно питейно заведение кафе-аперитив, като са унищожили остъклението на входната му врата, всичко на общо стойност 350 лева. Единият от хулиганите е привлечен като обвиняем и за това, че се е заканил да убие с нож мъж в заведението и това заканване би могло да възбуди основателен страх за осъществяването му.

До момента по делото са извършени оглед на местопроизшествие, разпити на свидетели, назначени са експертизи и други. Предстои Районен съд-Карлово да насрочи заседание по искането на прокуратурата.

Припомням, че след инцидента два дни подред хората от Кърнаре излязоха на спонтанни протести срещу ромските своеволия и поискаха събарянето на всички незаконни къщи в ромската махала.