Прокуратурата поиска отстраняването от работа на корумпирани данъчни
Прокуратурата поиска отстраняването от работа на корумпирани данъчни / netinfo

По добре изградена схема са действали двамата данъчни служители от Пазарджик, които са обвинени в изнудване. Те бяха заловени миналата седмица, а срещу двамата има още сигнали за искани подкупи, съобщи директорът на полицията в Пазарджик комисар Емил Ганчев.

Наблюдението върху двойката данъчни инспектори – Кръстю Кръстев и Мариана Понтева, е осъществявано от месец юли до сега. Събрани са достатъчно данни чрез различни оперативни способи и са постъпили категорични доказателства за престъпната им дейност.

В схемата, по която са работили, единият е играел добрия, а другият –лошия. След психологически натиск, последващ ревизии по ДДС, набелязаният бизнесмен е бил принуждаван да предаде пари на трето лице с цел спестяване на част от невнесения данък.

По втория случай, заради който в петък на работното й място бе задържана за 72 часа само Мариана Понтева, засега не е доказана намесата на колегата й. Случаят е документиран.

Окръжният прокурор на Пазарджик Иван Даскалов заяви, че е внесено искане за постоянното й задържане, а първото решение на съда е протестирано. Обвинението е поискало от съда отстраняването на двамата данъчни инспектори от работа.