Продават панаирна палата
Продават панаирна палата / netinfo

Пета палата на панаира ще има нов собственик. Телевизия “Европа”, която е настанена там, вероятно ще се изнесе и ще стане част от доста по- голяма медийна група.

Купувач на приватизираната преди 8 години срещу компенсаторни записи 5-та палата е основният собственик на софийското акционерно дружество “Киров” Киро Киров, научи Дарик. Той отказа да коментира, но призна, че има сключен предварителен договор с продавача “Рестрой”ООД и очаква финализиране на сделката до края на есенния панаир.

Според управителя на “Рестрой” и на пета палата /б.а. – във фирмените регистри палатата фигурира като “Търговско – рекламен център по строителство”/ Наташа Димитрова сделка едва ли ще има преди края на годината. Тя заяви, че се водят паралелни преговори и с други кандидат-купувачи. Според Димитрова компанията имала намерение да се развива в посока създаване на голяма медийна група и вече водела разговори в тази посока с телевизия “Европа” и австрийски партньори.

Подробностите чуйте в първия прикачен файл......

Не съм информиран от собствениците на 5-та палата за намеренията им, макар от вчера да знам за тях, коментира изпълнителният директор на панаира Йордан Радев. Той заяви, че панаирното дружество е готово да купи сградата на разумна цена, но тя не му е била предлагана. На въпрос на Дарик ще бъде ли подновен договора на 5-та палата за достъп откъм панаира, който изчита в края на септември Радев отговори: “Най вероятно – не”.

Чуйте втория прикачен файл:

Палатата, която е една от най-новите на територията на панаира, никога не е била в неговия капитал, макар винаги нейните стопани да са се ползвали и от инфраструктурата, и от гарантирания поток посетители в панаирното градче.

Пета палата бе собственост на министерството на регионалното развитие и бе продадена тихомълком през 1998 година на регистрираното в София дружество “Рестрой”, в което основни играчи са пловдивският строителен предприемач Милен Христев и бизнесдамата и някогашен шеф на Старинен Пловдив Наташа Димитрова. За приватизацията й срещу скромните 578 000 лева, от които 90% - в компенсаторки се разбра чак 2 години по-късно, когато един заместник- министър на икономиката с известно неудобство и голяма доза червенина смутолеви на журналистически въпрос, че “пета палата май ще се окаже приватизирана”.