/ Община Пловдив
Световният призив, станал символ на борбата на всички хора срещу коронавируса - "Остани вкъщи", вече се изписва на електронните табла на спирките на градския транспорт в Пловдив. Надписът беше изписан още снощи и вече се разпространи из социалните медии.

В Пловдив започнаха да прилагат спешните мерки, разпоредени от здравния министър

След последните сериозни рестрикции, които въведе Националният кризисен щаб и заповедта на министъра на здравеопазването Кирил Ананиев, Община Пловдив обърна още по-сериозно внимание на хората да спазват мярката на самоизолацията, като доказала се най-ефикасна до момента.

Община Пловдив

"Призоваваме хората да не излизат от къщи без основателна причина, нека спазват, ако е необходимо, 14-дневния карантинен срок. Надяваме се повече пловдивчани да се вслушат и да обърнат внимание на ограниченията, защото те са за доброто на всички. Най-важното - да избягват струпванията по спирките и автобусите", за това апелира директорът на ОП „Организация и контрол по транспорта“ Пламен Вълков.

Автобусите в Пловдив продължават да се движат по приетото разписание

Надписът „Остани си вкъщи“ се появява на всички електронни табла на спирките в града, заедно с разписанието на линиите на градския транспорт и датата.

Община Пловдив

Съгласно последните заповеди на кмета Здравко Димитров в пиковите часове от 6:00 до 9:00 часа сутринта и от 16:00 до 19:00 часа вечерта автобусите са в делничен график, в останалото време – са с неделно, по-разредено разписание.