/ iStock/Getty Images
Към тази сутрин под карантина в Пловдивско са 1743 души
2 нови случаи заболели с коронавирус са регистрирани в Пловдив. В Инфекциозна клиника на УМБАЛ "Св. Георги" са приети две 21-годишни момичета, съобщи за DarikNews шефката на РЗИ-Пловдив д-р Ваня Танчева-Манчева. Между двете момичета няма връзка, уточни тя.

Медицинска сестра от Неврохирургията на УМБАЛ „Свети Георги“ в Пловдив е с COVID-19

По думите й, едното от момичетата се е върнало от  Англия. Пациентката е настанена в Клиниката по инфекциозни болести с пневмония. За другата пациентка още се правят проучвания. Установени са и контактните лица на двете момичета, те също ще бъдат тествани.

Съпругата на доктора от Спешното на Пълмед и две медицински сестри - позитивни за COVID-19

"Състоянието на момичетата е средно тежко, в противен случай нямаше да бъдат хоспитализирани. Леките случаи не ги приемаме в болница", коментира д-р Манчева. 

Продължава набирането на проби от пациенти и медицински персонал в Неврохирургията на УМБАЛ "Св. Георги". 

Изследват над 60 пациенти и медици от Неврохирургията на УМБАЛ „Св. Георги“ за коронавирус

Към тази сутрин под карантина в Пловдивско са 1743 души, по-малко от вчера. Има и отпаднали, с оглед изтеклия срок, съобщи областният управител Дани Каназирева на брифинг днес. 

Пратиха в принудителен отпуск десетки военнослужещи от Карловската бригада

Тя допълни, че  в областния кризисен щаб е получено дарение на 360 предпазни гащеризони от висок клас. Средствата за тях са осигурени от отделни дарители. Други 345 гащеризона за многократна употреба са дарени от една от частните болници под тепетата.